Forbrukslån uten inntekt

Forbrukslån er den mest universelle låneformen I Norge per idag. Det skal være mulig for alle å søke om et forbrukslån og disse kan brukes til så og si alt man måtte ønske. Det er veldig vanlig å bruke et forbrukslån til for eksempel å innvilge seg en fortjent drømmeferie eller om man går med et ønske om å pusse opp hjemme eller kjøpe en bruktbil som det ikke kan tas sikkerhet i gjennom et billån.

I og med at dette er en type lån som skal være tilgjengelig for alle så er det også mulig å søke om forbrukslån selv om man ikke har inntekt eller er uten fast inntekt eksempelvis om man jobber på oppdrag eller som freelancer.

Oversikt: Her kan du søke forbrukslån uten inntekt

Det er endel som ikke kan vise til inntekt men fremdeles har god økonomi. Dette kan være dersom man eier og leier ut leiligheter eller har kjøpt seg inn i et foretak som gir avkastning men ikke kan regnes som direkte inntekt. Dersom man er i en slik situasjon og ønsker å søke om forbrukslån er det viktig å dokumentere for finansieringsselskapet hvordan man planlegger å betjene og tilbakebetale penger.

Søk forbrukslån uten fast inntekt

Her finner du en oversikt over finansieringsselskaper som kan være positive til denne typen søknader. Det er også mange som er i den situasjonen at de ikke har fast inntekt hver måned fordi man jobber som freelancer, jobber som vikar eller tar på seg oppdrag etter behov. Når man da skal søke om et forbrukslån gjelder samme som nevnt ovenfor, da burde man vise til økonomi lengere tid tilbake enn et par måneder slik at finansieringsselskapene ser at man til tross for at inntekten ikke er fast hver måned at man vil kunne betjene beløpet man ønsker å låne og det er også et stort pluss om man kan vise til at selv om inntekten din ikke er en fast sum hver måned at den ihvertfall er stabil og god.

Skal man søke om forbrukslån uten inntekt er det ihvertfall viktig å ha god kommunikasjon med finansieringsselskapene, dette vil gjøre de mer positive til å innvilge et forbrukslån til tross for mangel på fast inntekt.

Jo større lånebeløp, jo større krav til inntekt

Det er klart at desto høyere lånebeløp man ønsker så øker kravene fra finansieringsselskapene i takt med beløpet. Skal man låne et høyt beløp så kreves det også i de aller fleste tilfeller god sikkerhet og en stabil god økonomi med krav til inntekt. Derfor skal man søke om et forbrukslån men ikke har fast inntekt bør man vurdere beløpet nøye og i mange tilfeller så nedjusterer utlåner beløpet de ønsker å låne ut ettersom de vurderer din tilbakebetalingsevne. Derfor er det en fordel når man søker slike lån at man sender søknader til en rekke finansieringsselskaper slik at man kan få et godt utvalg med tilbud å velge i mellom.

På denne måten kan man sammenligne de forskjellige selskapenes vurderinger og velge det selskapet som gir lavest effektiv rente og best vilkår. Noe man også kan tenke på er at dersom man er sikker på at lånet skal betales tilbake raskt så kan man velge et tilbud med lavest effektiv rente som ikke har etableringsgebyr og muligens også rentefritak og avdragsfrie måneder i forbindelse med lånet, på den måten kan et lite forbrukslån bli meget rimelig for deg som kunde.

Se selskapenes inntektskrav i tabell

Finansieringsselskapene du ser i oversikten ovenfor har satt alt i system for å gjøre deres vurderinger enklere og hurtigere. Derfor finnes det ofte tabeller man kan se på når man skal finne et passende lånebeløp å søke på. Disse tabellene skal være enkle å finne på de forskjellige finansieringsselskapenes sider og også tilgjengelig på siden hvor man starter sin låneprosess.

Gode råd til høyere inntekt

Mange finansieringsselskaper bruker dine siste lønnslipper til å vurdere lånesøknaden din. Derfor om man er klar over at man behøver eller ønsker å ta opp et forbrukslån litt tid i forveien kan det være smart å gjøre en ekstra innsats for å høyne inntekten et par måneder før man søker. Dette kan gjøres ved å jobbe overtid naturligvis eller eventuelt jobbe på tider som gir ekstra betalt som helligdager eller nattejobbing dersom dette er noe som er mulig i arbeidet man har.

Det er ofte ikke store innsatsen som skal til før det synes godt på lønnslippen og dette teller selvfølgelig positivt når man skal søke om et lån. Om man planlegger godt så er for eksempel å arbeide på helligdager som i påskehøytiden noe som raskt viser en høyere inntekt.