Forbrukslån uten fast inntekt

Forbrukslån er den mest universelle låneformen i Norge. Det skal være mulig for alle å søke et forbrukslån og disse kan brukes til så og si alt man måtte ønske. På nettet har du muligheten for å søke lån uten fast jobb, eller med varierende inntekt, så lenge du har en form for inntekt.

Vi viser deg hvilke långivere du kan ta i betraktning, hvis du har en begrenset eller varierende inntekt. Søk flere steder for å få det beste utgangspunktet og bedre sjanser for å bli godkjent.

Her kan du søke lån uten fast jobb

Søk gratis og uforpliktende.

 

Jobber med varierende inntekt

Det er mange som arbeider som freelancere eller vikarer eller liknende og tildigere har det vært komplisert å få innvilget et lån uten fast jobb. Nå idag er dette blitt mye enklere. Det er stor konkurranse i lånemarkedet og spesielt mindre lån stiller ofte ikke så store krav utenom at man har en ryddig økonomi uten betalingsanmerkninger.

Det er mange årsaker til at man ønsker et lån, og er man for eksempel mellom to jobber eller jobber som freelancer, så er det nå mange som tilbyr gunstige lån også til slike kunder. For å spare seg for å sende ut unødvendige søknader er det et godt tips å se i oversiktene du enkelt finner på nettet.

Online forbrukslån uten fast inntekt

Vi har laget en oversikt over online finansieringsselskaper som kan være positive til denne typen søknader. Det er veldig vanlig å bruke et forbrukslån til for eksempel å innvilge seg en fortjent drømmeferie eller om man går med et ønske om å pusse opp hjemme eller kjøpe en bruktbil som det ikke kan tas sikkerhet i gjennom et billån.

Det er mange som er i den situasjonen at de ikke har fast inntekt hver måned fordi man jobber som freelancer, jobber som vikar eller tar på seg oppdrag etter behov. Når man da skal søke om et forbrukslån gjelder samme som nevnt ovenfor, da burde man vise til økonomi lengere tid tilbake enn et par måneder slik at finansieringsselskapene ser at man til tross for at inntekten ikke er fast hver måned at man vil kunne betjene beløpet man ønsker å låne.

Det er også et stort pluss om man kan vise til at selv om inntekten din ikke er en fast sum hver måned at den ihvertfall er stabil og god. Skal man søke om forbrukslån uten fast inntekt er det ihvertfall viktig å ha god kommunikasjon med finansieringsselskapene, dette vil gjøre de mer positive til å innvilge et forbrukslån.

Jo større lånebeløp, jo større krav til inntekt

Det er klart at desto høyere lånebeløp man ønsker så øker kravene fra finansieringsselskapene i takt med beløpet. Skal man låne et høyt beløp så kreves det også i de aller fleste tilfeller god sikkerhet og en stabil god økonomi med krav til inntekt.

Derfor skal man søke om et forbrukslån men ikke har fast inntekt bør man vurdere beløpet nøye og i mange tilfeller så nedjusterer utlåner beløpet de ønsker å låne ut ettersom de vurderer din tilbakebetalingsevne. Derfor er det en fordel når man søker slike lån at man sender søknader til en rekke finansieringsselskaper slik at man kan få et godt utvalg med tilbud å velge i mellom.

På denne måten kan man sammenligne de forskjellige selskapenes vurderinger og velge det selskapet som gir lavest effektiv rente og best vilkår. Noe man også kan tenke på er at dersom man er sikker på at lånet skal betales tilbake raskt så kan man velge et tilbud med lavest effektiv rente som ikke har etableringsgebyr og muligens også rentefritak og avdragsfrie måneder i forbindelse med lånet, på den måten kan et lite forbrukslån bli meget rimelig for deg som kunde.

Se selskapenes inntektskrav i tabell

Finansieringsselskapene du ser i oversikten ovenfor har satt alt i system for å gjøre deres vurderinger enklere og hurtigere. Derfor finnes det ofte tabeller man kan se på når man skal finne et passende lånebeløp å søke på.

Disse tabellene skal være enkle å finne på de forskjellige finansieringsselskapenes sider og også tilgjengelig på siden hvor man starter sin låneprosess.

Gode råd til høyere inntekt

Mange finansieringsselskaper bruker dine siste lønnslipper til å vurdere lånesøknaden din. Derfor om man er klar over at man behøver eller ønsker å ta opp et forbrukslån litt tid i forveien kan det være smart å gjøre en ekstra innsats for å høyne inntekten et par måneder før man søker.

Dette kan gjøres ved å jobbe overtid naturligvis eller eventuelt jobbe på tider som gir ekstra betalt som helligdager eller nattejobbing dersom dette er noe som er mulig i arbeidet man har.

Det er ofte ikke store innsatsen som skal til før det synes godt på lønnslippen og dette teller selvfølgelig positivt når man skal søke om et lån. Om man planlegger godt så er for eksempel å arbeide på helligdager som i påskehøytiden noe som raskt viser en høyere inntekt.

Slik søker du lån uten fast jobb

Hvordan går man så frem når man er uten fast jobb men vil søke om et lån? Sjekk oversiktene man finner online over hvilke finansintitusjoner som tilbyr dette og:

  • Klikk deg inn der du ser det er mulighet for å søke.
  • Du finner der et enkelt online søknadsskjema hvor man blir bedt om personnummer, ønsket lånebeløp og tiden man ønsker å nedbetale det over.
  • Utlåner foretar ved hjelp av denne informasjonen en kredittsjekk og kommer denne tilbake med ingen betalingsanmerkninger så foretar de en vurdering og gir deretter svar tilbake i form av et lånetilbud.
  • Man bør søke hos flere selskaper slik at man kan vurdere forskjellige tilbud opp mot hverandre og deretter velge det lånet med best vilkår og lavest effektiv rente.
  • I lånetilbudet fyller man ut ytterligere personlig informasjon og noen ønsker informasjon om din økonomiske situasjon. Veldig mange har begynt å benytte seg av Bank ID som godkjent måte å signere på papirene online slik at en lånesøknad kan gå meget hurtig for seg.
  • Når man så har signert vil selskapet betale ut pengene til kontoen din.

Fast jobb er ikke et krav

Svært mange tror fast jobb er et absolutt krav når man skal søke lån men dette er ikke tilfelle. Det er nå så mange som arbeider utenom å ha fast arbeidgiver på grunn av at man leier ut sine tjenester til forskjellige arbeidsgivere eller liknende så også lånemarkedet har innsett at man må tilpasse seg etter arbeidsmarkedet.