Smålån i Norge

Man kan gå på nettet og søke om å låne små summer hos mange forskjellige finansieringsselskaper i Norge.

Mange har spesialisert seg på akuratt slike smålån i Norge. Se mye mer om det her.

Trenger du et små lån?

Smålån i NorgeMange deler opp slike smålån i to kategorier:

  • Mikrolån: Dette er meget små lån opp til 5000 kroner. Her kan man etter en registreringsprosess kun sende beskjed til låneselskapet for å motta penger på konto.
  • Smålån: Tar over fra 5000 kroner og går opp til 20.000 kroner. Smålån er svært likt et forbrukslån men har ofte noe forskjellige vilkår og effektiv rente.

Alle selskaper har ulike responstider, men ettersom man signerer på kontrakten ved å bruke sin Bank ID så kan man i mange tilfeller motta pengene på konto innen lenge.

Dette er mulig ettersom finansselskapene har kontoer i mange av de mest bruke bankene og når de da foretar utbetaling så vil pengene komme på din konto.

Oversikt over smålån i Norge

Det er veldig mange forskjellige låneselskaper og det er viktig å bruke oversiktene til å kunne finne ut hvilke selskap man ønsker å motta tilbud ifra. Det er en stor fordel å sende inn søknader til en rekke selskaper slik at man kan motta flere tilbud, da har man sammeligningsgrunnlag og kan velge det tilbud som er billigst og har best vilkår.

Gå til oversikten

Søk små lån uten sikkerhet og inntekt

I de aller fleste tilfellene når det gjelder lån med slike lave summer så stilles det ikke krav til sikkerhet eller inntekt. Selskapene foretar en kredittsjekk basert på informasjonen du oppgir i det online søknadskjemaet man fyller ut og har man ryddig økonomi og ingen betalingsanmerkninger så er sjansene gode for å få innvilget et lån og man mottar da et gratis og uforpliktene tilbud.

Tenk deg om to ganger før du skriver under

Du bør naturligvis alltid tenke deg om før du skriver under. Det er viktig at man har vurdert sin egen økonomi. Dette gjelder spesielt på overnevnte mikrolån.

Her låner man kun en liten sum men man må være sikker på at man får betalt det tilbake før forfall, mange av mikrolånene er så og si gratis frem til forfall men har man ikke gjort opp da så påfaller det gebyrer og den effektive renten er meget høy.

Er man ikke 100% sikker er det i mange tilfeller best å ta opp et vanlig forbrukslån i så fall hvor man får mye gunstigere effektiv rente.