Om Santander Consumer Bank AS

Santander Consumer Bank AS er en del av Banco Santander, som har hovedkontor i Spania og er en av verdens største finansinstitusjoner. Med en historie som strekker seg over 160 år, har Banco Santander et solid rykte globalt, noe som også gjenspeiles i deres norske filial. Det nordiske hovedkvarteret ligger på Lysaker i Bærum. Santander Consumer Bank er en nordisk bank i et globalt selskap og kombinerer på den måten lokal tilhørighet med global styrke.
Santander har en sterk tilstedeværelse i Norge med fokus på å tilby skreddersydde finansielle løsninger for norske kunder. De er opptatt av å være en moderne bank med tjenester som lever opp til brukernes ønsker og vil være en ansvarlig bank som også gir tilbake til samfunnet. Banco Santander er også anerkjent som verdens mest bærekraftige bank i henhold til Dow Jones Sustainability Index for 2019.

Produkter og tjenester som tilbys av Santander Consumer

Santander Consumer Bank tilbyr et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester som er skreddersydd for å møte norske forbrukere behov. La oss se nærmere på noen av de viktigste produktene de tilbyr:

Forbrukslån

Santander Consumer Bank tilbyr forbrukslån fra 30 000 til 400 000 kroner, med inntil 5 års nedbetalingstid (eller 15 år ved refinansiering). Disse lånene kan brukes til en rekke formål, inkludert å dekke uforutsette kostnader, finansiere oppussing, eller større investeringer. En av de største fordelene med Santanders forbrukslån er den enkle og raske søknadsprosessen. Søknaden kan fylles ut online, og banken gir raskt svar på om lånet er innvilget eller ikke. Rentesatsene er konkurransedyktige, og banken tilbyr fleksible nedbetalingsløsninger som kan tilpasses kundens økonomiske situasjon.

Refinansiering

Refinansiering er en tjeneste som blir stadig mer populær blant norske forbrukere, og Santander Consumer Bank er en ledende aktør på dette området. Refinansiering innebærer at man samler flere smålån og kreditter i ett enkelt lån, ofte med bedre betingelser og lavere rente. Dette kan gi bedre oversikt over økonomien og redusere de månedlige utgiftene. Santander tilbyr enkle og effektive løsninger for refinansiering, med konkurransedyktige rentesatser og fleksible nedbetalingsplaner.

Billån

Santander Consumer Bank er den største aktøren innenfor billån i Norge. De tilbyr finansiering både for nye og brukte biler, og har samarbeidsavtaler med mange bilforhandlere over hele landet. Santanders billån er kjent for å være fleksible og konkurransedyktige, med muligheter for tilpasning av lånebeløp og nedbetalingstid. Banken tilbyr også muligheten til å få forhåndsgodkjent finansiering, noe som kan gjøre bilkjøpsprosessen enklere og mer forutsigbar.

Hvordan søke om lån hos Santander Consumer

Å søke om lån hos Santander Consumer Bank er en enkel og grei prosess. Hele søknadsprosessen kan gjennomføres online – uten behov for å rote med fysiske papirer – og banken gir deg raskt tilbakemelding på om søknaden din er godkjent. For å søke om lån må man oppfylle visse krav: man må være minst 23 år gammel, ha fast inntekt, være bosatt i Norge og så må man ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger. I tillegg kan banken kreve kredittvurdering og dokumentasjon på inntekt.

Fordeler og ulemper

Som med alle finansielle produkter, er det både fordeler og ulemper med å bruke Santander Consumer Bank. Her er en oversikt over noen av de viktigste av dem:

Fordeler

 • Konkurransedyktige renter
  Santander tilbyr noen av de mest konkurransedyktige rentene på markedet.
 • Rask søknadsprosess
  Søknadsprosessen er enkel og rask, og kan gjennomføres helt online.
 • Bredt spekter av produkter
  Banken tilbyr et variert utvalg av finansielle produkter, inkludert forbrukslån, billån, refinansiering og spareprodukter.
 • Fleksible løsninger
  Banken tilbyr fleksible nedbetalingsplaner og lånebeløp som kan tilpasses kundens behov og økonomiske situasjon.

Ulemper

 • Høy minimumsalder
  Kravet om at man må være minst 23 år for å søke om lån kan være en ulempe for yngre kunder.
 • Krav om fast inntekt
  Kravet om fast inntekt kan ekskludere for eksempel selvstendig næringsdrivende eller freelancere.
 • Gebyrer
  Noen av lånene og kredittkortene hos Santander kan ha høye gebyrer.

Sammenlign lån fra Santander Consumer Bank

Når man vurderer å ta opp lån, er det viktig å sammenligne ulike tilbydere for å finne den beste løsningen. Santander Consumer Bank tilbyr konkurransedyktige betingelser, men det kan være lurt å undersøke andre alternativer på markedet. Faktorer som rentenivå, gebyrer, nedbetalingstid og kundeservice bør tas i betraktning når man sammenligner lån. Ved å gjøre en grundig sammenligning kan man sikre seg den beste avtalen og unngå unødvendige kostnader. Husk å kikk på hva dem samlede utgiften for lånet vil være – inkludert eventuelle gebyrer.

Vurdering av Santander Consumer Bank forbrukslån

Santander Consumer Banks forbrukslån kan være et godt valg for dem som trenger ekstra finansiering til ulike formål. Lånebeløpene er fleksible, og søknadsprosessen er enkel og rask. Konkurransedyktige renter og gode betingelser gjør at mange velger Santander. Bankens fokus på digitalisering og brukervennlighet gjør det enkelt for kundene å håndtere lånet sitt online. God kundeservice og muligheten for personlig tilpasning av lånet er også med til å gjøre Santander til et attraktivt valg.

Det er dog verdt å bemerke at det også finnes en del negative vurderinger av Santander på Trustpilot – for å se hva disse mer presist går ut på, kan man lese nærmere på Trustpilots hjemmeside.

Vanlige spørsmål

Hva er vurderingen av Santander Consumer Bank for forbrukslån?

Santander Consumer Bank får generelt positive vurderinger for sine forbrukslån på grunn av konkurransedyktige renter, fleksible vilkår og god kundeservice. Kundene setter pris på den enkle søknadsprosessen og de fleksible nedbetalingsløsningene.

Hvordan sammenligner lånene fra Santander Consumer Bank seg med andre tilbydere?

Lån fra Santander Consumer Bank er ofte konkurransedyktige med andre tilbydere på markedet, spesielt når det gjelder rentenivå og fleksible nedbetalingsplaner. Banken tilbyr også god kundeservice, noe som kan være en avgjørende faktor for mange kunder.

Hvordan håndterer Santander Consumer Bank kundeservice klager og bekymringer?

Santander Consumer Bank har en dedikert kundeserviceavdeling som er kjent for å være tilgjengelig og hjelpsom. De tar klager og bekymringer på alvor og jobber proaktivt for å finne løsninger og sikre at kundene er fornøyde.

Santander Consumer Bank
4.5/5