Om Ferratum

Ferratum Group ble grunnlagt i 2005 i Finland av Jorma Jokela, har siden utviklet seg til en av de ledende aktørene innenfor mobilbank og forbrukslån globalt og opererer nå i over 15 land. Ferratums misjon er å gjøre lån enkelt, raskt og tilgjengelig for alle som har behov for det.
Selskapet tilbyr en rekke finansielle tjenester, men er spesielt kjent for sine fleksible forbrukslån med fleksibel kreditt – det de kaller «Fleksikreditt» – som gir deg en buffer hvor du kan låne penger etter behov, betale tilbake i ditt eget tempo, og kun betale renter på det beløpet du faktisk bruker.

Lånebeløp og renter

Ferratum tilbyr Fleksikreditt fungerer som en rammekreditt der du kan låne opptil 50.000 kroner når du trenger det. Med Fleksikreditt kan du bruke penger fra kredittrammen når det passer deg, og du betaler bare renter for den summen du faktisk har brukt. Når det gjelder lånebeløp kan du hos Ferratum låne alt fra 1 000 kroner til 50 000 kroner, noe som gir deg fleksibilitet til å velge det beløpet som passer best for akkurat din situasjon.

Rentene hos Ferratum varierer avhengig av hvor mye du låner og hvor lang løpetid du velger. For kortsiktige lån er renten høyere, mens lengre løpetider gir noe lavere rentesatser. Det er viktig å merke seg at Ferratums renter er høyere sammenlignet med tradisjonelle banklån, noe som er typisk for forbrukslån uten sikkerhet. I utgangspunktet er den nominell renten på 39,97% og den effektive renten på 48,17%, men den endelige renten er individuell og vil bli informert om i et eventuelt lånetilbud.

Rentebetingelser og andre kostnader

Som nevnt, kan rentene hos Ferratum virke høye sammenlignet med tradisjonelle banklån. Dette er en viktig faktor å ta med i vurderingen før du bestemmer deg for å søke om lån. Renten fastsettes individuelt basert på din kredittvurdering og det lånebeløpet og løpetiden du velger og den eksakte rentesatsen vil bli presentert for deg før du inngår låneavtalen.

I tillegg til renter kan det påløpe andre kostnader knyttet til lånet. Ferratum tar for eksempel et etableringsgebyr for å dekke administrasjonskostnader, og dette gebyret vil variere avhengig av lånebeløpet. Hvis du velger å forlenge lånets løpetid, kan det også påløpe ekstra kostnader. Derfor er det viktig å lese gjennom alle vilkår og betingelser nøye før du inngår avtale.

Krav til et lån

For å kvalifisere til et lån hos Ferratum, må du oppfylle visse krav. Disse kravene er relativt standard for forbrukslån, men det er viktig å være klar over dem før du søker:

 • Du må være minst 20 og maks 70 år gammel.
 • Du må ha en norsk adresse.
 • Du må ha en aktiv e-postadresse og norsk mobiltelefonnummer.
 • Du må ha en bankkonto i Norge og BankID.

Disse kravene sikrer at låntakerne har en viss økonomisk stabilitet og evne til å kunne tilbakebetale lånet, noe som er viktig for å unngå at du som låntaker blir stående med et lån du ikke kan takle.

Fordeler og Ulemper

Hvis du er i gang med å vurdere om Ferratum er noe for deg, er det flere fordeler, men også noen ulemper, som bør med i vurderingen

Fordeler med Ferratum

 • Stor fleksibilitet hvor du bare betaler for det du bruker
 • Fleksible lånebeløp opptil 50.000 kroner
 • Ingen krav til å kunne stille sikkerhet
 • Rask behandling og utbetaling av lån
 • Uforpliktende søknadsprosess
 • Mulighet for fleksibel tilbakebetaling med Fleksikreditt
 • Mulighet for tidlig tilbakebetaling eller å innfri lånet når du vil uten ekstra kostnader

Ulemper med Ferratum

 • Høye effektive renter sammenlignet med tradisjonelle banklån
 • Ingen manuelle vurderinger for lån
 • Ingen fysiske kontorer for personlig rådgivning
 • Begrenset låneinformasjon på nettsiden

Søknadsprosessen

Å søke om et lån hos Ferratum er en enkel ukomplisert prosess som kan gjennomføres online fra start til slutt. Du går inn på nettsiden, velger beløp, fyller ut skjemaet og bekrefter med BankID. Det er det hele.

Krav for å ta opp lån

Under søknadsprosessen må du fylle ut et elektronisk søknadsskjema på Ferratums nettside. Her vil du bli bedt om å oppgi grunnleggende informasjon som navn, adresse, fødselsnummer, og også informasjon om den økonomiske situasjonen din, inkludert inntekt og eventuelle eksisterende gjeldsforpliktelser. Dette gjør det mulig for Ferratum å vurdere din kredittverdighet og hvorvidt du lever opp til kravene for å kunne få et lån hos dem.

Når kommer pengene på konto?

En av de store fordelene med Ferratum er hastigheten på utbetalingen. Når lånesøknaden din er godkjent, vil pengene bli overført til bankkontoen din i løpet av 24 timer. Dette er ideelt for situasjoner hvor du trenger penger raskt og ikke kan vente på lang behandlingstid.

Lånebetingelser og andre kostnader

Ferratum opererer med klare og enkle lånebetingelser. Det viktigste er at du som låntaker sørger for å betale tilbake lånet innen den avtalte tiden for å unngå ekstra kostnader. Hvis du har problemer med å betale tilbake i tide, tilbyr Ferratum muligheten til å forlenge lånet. Dette kan imidlertid medføre ekstra kostnader, så det er viktig å være klar over dette før du velger å forlenge lånet.

Andre kostnader som kan påløpe inkluderer etableringsgebyrer og gebyrer for sen betaling. Det er derfor viktig å lese gjennom alle vilkår og betingelser nøye før du inngår avtalen, slik at du har full oversikt over hva lånet vil koste deg totalt sett.

Kundeservice og støtte

Ferratum tilbyr god kundeservice med flere tilgjengelige kanaler for support. Du kan nå dem via telefon, e-post eller livechat på nettsiden deres. Kundeserviceteamet er kjent for å være hjelpsomme og er raske til å svare på alle spørsmål du måtte ha om låneprosessen, lånebetingelsene, og tilbakebetaling. Dette inkluderer også hjelp med å forlenge lånet eller justere tilbakebetalingsplanen dersom din økonomiske situasjon skulle endre seg.

Vanlige spørsmål

Er Ferratum sikkert?

Ja, Ferratum er sikkert å bruke. De benytter moderne sikkerhetsteknologier for å beskytte de personlige opplysningene dine og følger strenge retningslinjer for databeskyttelse og personvern.

Hva er Ferratum bank?

Ferratum Bank er en del av Multitude Gruppen og tilbyr finansielle tjenester i flere europeiske land. De er kjent for sin innovative tilnærming til banktjenester og forbrukslån.

Er Ferratum et pålitelig alternativ for raske lån?

Ja, Ferratum er et pålitelig alternativ for raske lån. Det er viktig å være oppmerksom på de høye rentene og eventuelle ekstra kostnader som kan påløpe, så du ikke setter deg dyrere enn hverdagsøkonomien din kan takle. Men så lenge du sørger for å sette deg nøye inn i vilkårene og den effektive renten, kan Ferratums Fleksikreditt være et godt valg for deg som trenger penger raskt.

Ferratum
4.8/5