Om Nanofinans

Nanofinans er en del av Sambla Group og er en norsk finansagent for flere banker og finansinstitusjoner,
som videreformidler forbrukslån til privatpersoner. Nanofinans er mellommannen mellom deg som låntaker og bankene som tilbyr lån. Det er Nanofinans du låner penger av, men de hjelper deg med å finne det beste lånetilbudet.
Selskapet utmerker seg med en moderne og intuitiv nettside som gjør det enkelt for brukerne å søke om lån. Gjennom å fokusere på kundetilfredshet og brukervennlighet har Nanofinans bygget opp et solid rykte i bransjen.

Lånebeløp og renter

Hos Nanofinans kan man låne beløp fra 10.000 kroner og opp til 600.000 kroner. Rentesatsene er konkurransedyktige, men varierer avhengig av kundens kredittverdighet og størrelsen på lånet. Den nominelle renten starter på 7,9 %, noe som plasserer dem i det lavere sjiktet sammenlignet med andre tilbydere. Den effektive renten – det vil si den renten som inkluderer alle kostnader – kan variere mellom 9 % og 23 %, avhengig av lånets størrelse og tilbakebetalingstid. Dette gjør det viktig at du som låntaker nøye setter deg inn i den aktuelle rentesatsen, før du opptar lånet.

Lånemuligheter hos Nanofinans

Nanofinans tilbyr flere typer lån, som er tilpasset ulike behov: Forbrukslån uten sikkerhet, som kan være praktisk til større investeringer eller uforutsette utgifter. Refinansiering, hvor du kan samle flere smålån eller kreditkortgjeld til én mer oversiktlig gjeld. Mikrolån, et korttidslån som kan passe godt hvis du vet det går kort tid før du igjen har pengene til å betale det tilbake. Samt flere andre former for lån, som billån, båtlån, lån til oppussing osv. Denne brede viten av lånealternativer gjør at man lett kan finne et produkt som passer til ens spesifikke situasjon.

Rentebetingelser og andre kostnader

Når man tar opp lån hos Nanofinans, er det viktig å være klar over både rentebetingelsene og andre kostnader som kan påløpe. Rentesatsen bestemmes individuelt og er basert på en kredittvurdering av søkeren. I tillegg til renter, kan det være andre gebyrer man må være oppmerksom på, som for eksempel etableringsgebyr (en engangskostnad som påløper ved opprettelse av lånet) og forsinkelsesgebyr (et ekstra gebyr hvis man ikke betaler i tide). Det er viktig å få overblikk over disse mulige ekstrakostnadene, så man har styr på hvor mye den samlede utgiften til lånet blir på.

Krav til et lån

For å kvalifisere til et lån hos Nanofinans, må man oppfylle visse minimumskrav:

 • Du skal være fylt 18 år
 • Du skal ha en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kroner
 • Og det er også en fordel, men ikke et absolutt krav, at du ikke har noen betalingsanmerkninger

Når du har gjennomført søknaden vil du umiddelbart få svar på om du oppfyller kravene og er godkjent eller ikke.

Fordeler og Ulemper

Hvis du er i gang med å vurdere om Nanofinans er noe for deg, er det flere fordeler, men også noen ulemper, som bør med i vurderingen:

Fordeler

 • Rask søknadsprosess
  Hele søknadsprosessen kan fullføres online, noe som sparer tid og gjør det enkelt for kunden.
 • Begrensede krav til låntakeren
  Kravet til månedlig inntekt er lavt og det er ikke et absolut krav at du ikke har betalingsanmerkninger
 • Konkurransedyktige renter
  Med en nominell rente som starter på 7,9 %, er Nanofinans renter i den lave enden
 • Ingen krav om sikkerhet:
  Forbrukslånene krever ingen sikkerhet, noe som gjør dem tilgjengelige for flere mennesker.

Ulemper

 • Høy effektiv rente for noen kunder: Avhengig av kredittverdighet kan den effektive renten bli høy, noe som øker de totale kostnadene.
 • Etableringsgebyr: Dette engangsgebyret kan være en belastning, spesielt for mindre lån.
 • Ikke tilgjengelig for personer uten fast inntekt: Personer uten fast månedlig inntekt vil ikke kvalifisere for lån.

Søknadsprosessen med Nanofinans

Å søke om lån hos Nanofinans er en effektiv prosess som er designet for å være så enkel og smidig som mulig. Hele prosessen kan fullføres på nett, uten behov for fysisk papirarbeid. Det eneste du trenger å gjøre er å beslutte hvilket beløp du vil søke om og fylle ut skjemaet på hjemmesiden.

Krav for å ta opp lån

Under søknadsprosessen om å ta opp lån hos Nanofinans fyller du ut et elektronisk søknadsskjema på hjemmesiden deres. Her vil du bli bedt om å oppgi informasjon om den økonomiske situasjonen din, inkludert inntekt og eventuelle gjeldsforpliktelser. Dette gjør det mulig for Nanofinans å vurdere kredittverdigheten din og hvorvidt du lever opp til kravene for å kunne få et lån hos dem.

Disse kravene er satt for å sikre at låntakerne har en stabil økonomi og evne til å tilbakebetale lånet. Ved å oppfylle disse kravene, minimerer du risikoen for å ende med et lån du ikke vil kunne betale tilbake.

Når kommer pengene på konto?

Når søknaden er godkjent, vil pengene som regel være på kontoen din i løpet av få dager. Dette kan variere litt avhengig av hvilken bank du bruker og tidspunktet for godkjenningen, men Nanofinans er kjent for raske utbetalinger.

Lånebetingelser og andre kostnader

De nøyaktige betingelsene for lånet ditt vil avhenge av flere faktorer, inkludert kredittverdigheten din og størrelsen på lånet. Generelt sett er de nominelle rentesatsene konkurransedyktige, men det er viktig å også vurdere den effektive renten, som inkluderer alle kostnader knyttet til lånet.

Kundeservice og støtte

Nanofinans legger stor vekt på kundetilfredshet, og dette gjenspeiler seg i deres kundeservice. De tilbyr flere måter å komme i kontakt med dem på – både telefon, e-post og livechat på nettsiden og deres kundeservice er ifølge brukernes respons på Trustpilot både hjelpsomme og kunnskapsrike.

Vanlige spørsmål

Er Nanofinans sikkert?

Ja, Nanofinans benytter seg av avanserte sikkerhetstiltak inkludert SSL-kryptering for å beskytte de personlige opplysningene dine. I tillegg har de strenge retningslinjer for personvern og datasikkerhet.

Hva er Nanofinans bank?

Nanofinans er ikke en bank i tradisjonell forstand, men en lånetjeneste som samarbeider med flere banker og finansinstitusjoner for å tilby forbrukslån. Dette betyr at selv om du søker lån gjennom Nanofinans, opptar du lånet hos en av deres bankpartnere.

Er Nanofinans et pålitelig alternativ for raske lån?

Nanofinans er kjent for sin effektive søknadsprosess, samt raske utbetalinger, noe som gjør dem til et opplagt valg for dem som trenger penger raskt. Men husk alltid å lese vilkårene nøye, få overblikk over lånets samlede kostnad og vær sikker på at du kan håndtere tilbakebetalingen, før du opptar

Nanofinans
4.5/5