Hvor mye lån kan jeg få?

Mange undrer på hvor mye de kan få i lån og det er jo noe man må vurdere ut i fra hvor mye som kommer inn og hvor mye som går ut i regninger hver måned. Beste løsningen er å sette opp et skikkelig budsjett og deretter vurdere hvor mye man kan håndtere i avdrag pr måned.

Deretter sjekker man oversikter som vil gjelde for deg slik at du kan søke lån der det er størst sjanse for å få gjennomslag.

Hva påvirker mine lånemuligheter?

Det er forskjellig fra selskap til selskap hva de legger vekt på når de vurderer din betalingsevne. Noen har klare krav for alder, fast inntekt, gjeld og naturligvis økonomisk historie. Det er derfor det alltid vil bli foretatt en kredittvurdering av personer som søker lån.

Alder

Mange utlånere har klare aldersgrenser for hvem de gir lån til og også mange opererer med beløpsgrenser etter alder. Den klareste aldersgrensen er 22 år. Når det er sagt så er det også mange muligheter såfort man er blitt myndig, altså 18 år og oppover.

Enkelte har spesialisert seg på å tilby yngre personer lån. Informasjon om dette finner man som oftest i oppsatte sammeligninger og oversikter over forskjellige låneinstitusjoner.

Inntekt

Å kunne vise til stabil og trygg inntekt kan påvirke både hvor mye man får låne og også hvilken effektiv rente selskapene tilbyr deg. Viser man at det vil være attraktivt å låne ut penger til akuratt deg så vil selskapene ta dette med i vurderingen når man søker.

Dersom de ser at man søker pengebeløp de føler kan være i overkant høyt er det flere som istedet for å gi blank avslag heller reduserer lånebeløpet i tilbudet.

Se også: Søke forbrukslån uten fast inntekt

Gjeld

Annen gjeld som låneselskaper får opplysninger om teller naturlig nok i deres vurdering når de vurderer din tilbakebetalingsevne. Spesielt når det gjelder litt større lånebeløp vil man måtte oppgi den gjelden man allerede har og det er klart at jo større beløp man ønsker jo flere krav stiller selskapene til din økonomi

Betalingsanmerkning = no go

I de aller aller fleste tilfeller betyr betalingsanmerkning et no go på å kunne få lån. Selskapene er svært restriktive når det kommer til betalingsanmerkninger. Et unntak kan være om man skal bruke lånet til å refinansiere og derfor kommer til å gjøre opp denne saken.

I slike tilfeller er det viktig å kommunisere med finansieringsselskapet i forkant av søknaden og samtid kunne vise til at man nå har en stabil og sikker inntekt.