Forbrukslån vs. Kredittkort

Det vrimler av tilbud om forbrukslån og kredittkort når man er på nettet. Det er et kjempemarked for begge deler og hard konkurranse så det er helt klart mulig å skaffe seg gunstige avtaler på begge dersom man trenger litt ekstra tilskudd i økonomien på grunn av uforutsette utgifter eller om man ønsker å skaffe seg noe nytt.

Et forbrukslån vs å skaffe seg et kredittkort, hva bør man velge. Det kommer alt på hva bruken er ment til.

Skal man for eksempel pusse opp badet og derfor behøver et litt større beløp så er et forbrukslån noe man bør anskaffe seg fordi med et kredittkort forfaller somregel kreditten månedsvis. Hvis man skal på feriereise og trenger kortsiktig tilskudd i økonomien til turen som man vet at man vil kunne dekke opp igjen relativt raskt, bør man anskaffe seg et kredittkort.

På reise er det også mange kredittkort som har innebygget gratis reiseforsikring som en tilleggsbonus og kortet kan man også bruke i utlandet dersom noe ufortsett skulle hende.

Fordeler og ulemper

Forbrukslån:

  • Fordeler med et forbrukslån er man har i mange tilfeller bedre kontroll over et lån, man tar opp et lån og mottar en sum penger og det er dette man har til disposisjon. En annen fordel er ogå at vilkår og effektiv rente som oftest er lavere og spesielt dersom forbrukslånet er stort, så er den det samme hver måned eller følger en fast nedbetalingsplan.
  • Ulemper med et forbrukslån er jo det at det er et engangs sum med penger som kommer inn på kontoen, med andre ord er man usikker på hvor mye man trenger for eksempel men vet at det vil være en gitt sum pr måned så kan det være vanskeligere å beregne

Kredittkort:

  • Fordeler med kredittkort er at dette er mere tilpasningsdyktig dersom man trenger penger til løpende utgifter eller liknende. Det er også svært ofte mange bonusavtaler, rabattavtaler og liknende som kredittkortselskapene har forhandlet frem som gjør at bruker man et kredittkort riktig kan man faktisk spare gode penger.
  • Bakdeler med kredittkort er jo at det blir ofte høy effektiv rente dersom man skulle være sen med en innbetaling og det er lettere å misbruke et kredittkort. Det er også uegnet dersom det gjelder større beløp

De grunnleggende forskjeller

De mest grunnleggende forskjellen er bruken. Behøver man frihet til å kunne bruke litt ekstra penger nå og da som man vet at man håndterer å tilbakebetale hurtig er et kredittkort en god løsning.

Vet man at man behøver å bruke lengre tid for å nedbetale summen man behøver er et forbrukslån en god løsning.

Når bør jeg velge hva?

Du bør med andre ord velge etter bruksområde. Se på egen økonomi og hvordan man planlegger å bruke pengene man behøver og hvordan man skal tilbakebetale et eventuelt lån eller kreditt.