Lån 200.000 kr.

Det er mange som behøver å låne en litt større sum penger, det er nå mange selskap som tilbyr store forbrukslån på 200.000 kr.. Det er blitt svært enkelt og hurtig å søke om forbrukslån via nettbanker og det er mye enklere enn det mange tror.

Forbrukslån på 200.000 kr

Sammenlign selskaper og deres renter med oss. Etter at du har gjort sine undersøkelser og funnet noen gode alternativer å søke om lån hos klikker man seg inn på de forskjellige selskapenes sider og fyller ut det enkle online søknadsskjemaet man vil finne lett tilgjengelig hos alle sammen.

Du kan søke gratis og uforpliktende. 

  • Etter søknad foretar selskapene en kredittvurdering og sålenge du ikke har betalingsanmerkninger og de ser at du har en ryddig økonomi så vil selskapene foreta en vurdering av din evne til å tilbakebetale penger, når lånet er såpass høyt som 200.000 vil denne vurderingen naturlig nok bli utført grundig.
  • Får du en positivt utgang av denne vurderinger settes det sammen et tilbud og en låneavtale. Dette er 100% gratis og uforpliktende så derfor trenger du ikke være bekymret om du søker på flere steder.
  • Når du har valgt hvilket som er det beste mulige lånet for deg så fyller du ut resten av informasjonen det bes om og signerer lånedokumentene via digital signering med bank ID
  • Deretter er det bare å vente på at pengene skal dukke opp på kontoen.

Når du leter etter det beste forbrukslånet som passer dine behov og nedbetalingsplan best er det et godt verktøy å bruke online oversikter som du finner her. Dette er finansinsitusjoner som har gjort det bra over tid og har vist at de er seriøse. Det er også lett å sammeligne de forskjellige eksemplene når man har de samlet i slik oversikt og i tillegg har du klare lenker til selskapenes websider hvor man kan gjøre seg enda bedre kjent med selskapenes vilkår og starte på selve låneprossessen.

Søk flere steder

Et verdifullt tips spesielt når man søker om forbrukslån hvor beløpet er ganske høyt er at ettersom det er helt gratis og uforpliktende å søke om lån så burde man søke hos flere forskjellige finansselskaper. Når man gjør det på den måten vil kunne vurdere alle de forskjellige lånetilbudene opp mot hverandre og velge det beste alternativet.

Sammenlign tilbudenes effektive rente

Når man skal velge hvor man skal søke ut ifra oversikter på nettet så er noe av det man bør legge mest merke til hvor høy den effektive renten på lånet er. Er det et som man vet at man vil måtte bruke en god tid på å betale ned spiller den effektive renta en stor rolle på sluttsummen på lånet.

Viktig å vite før du låner 200.000 kr.

Er du på utkikk etter et forbrukslån på 200.000 kr.? Da er det viktig at du setter deg godt inn i de gjeldende regler og vilkår, og at du undersøker dine muligheter før du velger. På den måten får du nemlig det beste og billigste lånet for deg, og du slipper for ubehagelige overraskelser.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Når du ser på et lånetilbud eller -eksempel vil du oftest kunne se både nominell og effektiv rente. Den nominelle renten angir den årlige renten i prosent på ditt lånebeløp. Det er altså dette vi av og til bare kaller renten. Den effektive renten angir derimot den samlede prisen for lånet, fordi den inkluderer de forskjellige gebyrer og øvrige kostnader som finnes.

Derfor er det altså den effektive renten du bør bruke, når du skal sammenligne to lån og finne det billigste.

Hva er nedbetalingstid og terminer?

Nedbetalingstiden på et lån er den perioden du bruker på å nedbetale lånet. Har du en nedbetalingstid på 10 år, da skal hele lånebeløpet inklusiv alle renter og gebyrer altså være betalt tilbake etter 10 år. Din nedbetalingstid avgjør hvor mye du må betale tilbake hver måned, så det er viktig å velge en nedbetalingstid som passer for ditt budsjett.

Terminer er det eller de tidspunkter i året der du betaler avdrag og/eller renter på lånet. Det er ingen faste regler hvor mange terminer det er i året, men det vanlige er 1, 2, 4 eller 12. Du bør alltid undersøke antallet av terminer i året for å kunne planlegge nedbetalingen av ditt lån på 200.000 kr.

Hva er løpetid?

Løpetid er rett og slett et annet ord for nedbetalingstid, så her kan du se beskrivelsen over.

Hva er en kredittsjekk?

Før du får et forbrukslån på 200.000 kr. må låneselskapet godkjenne deg. Det gjør de ved blant annet å utføre en kredittsjekk. I denne prosessen innhenter de ulike informasjoner om deg som alder, adresse, inntekt, betalingshistorikk mv. På bakgrunn av dette beregner de en kredittscore, som kort fortalt beskriver hvor stabil økonomien din er, og dermed hvor sannsynlig det er at du misligholder gjelden din.

Denne brukes til å vurdere om du kan bli godkjent til lånet, og samtidig er den med til å avgjøre din rente og dine vilkår. Jo bedre kredittscore du får, jo mer kan du vanligvis låne, og jo bedre vilkår kan du få på ditt lån på 200.000 kr.