Hva koster et lån på 140.000?

Med et forbrukslån kan du låne penger til det du trenger, og du velger selv beløpet. Vil du for eksempel låne 140.000 kr., da har du en lang rekke muligheter for dette. Det kan dog være vanskelig å finne frem til den beste og den billigste løsningen på egen hånd.

Vi hjelper deg dog til å bruke mulighetene til din fordel, så du kan sammenligne de forskjellige tilbud. Slik kan du spare penger på ditt forbrukslån og søknadsprosessen blir enklere for deg.

Bruk for forbrukslån på 140.000?

Sammenlign lån på 140.000 kr.. Søk gratis og uforpliktende.

140.000 kroner kan du bruke til mange forskjellige ting. Det kan være at du vil investere i ny bolig og trenger litt ekstra penger, at du vil kjøpe ny bil eller motorsykkel, at du vil bygge om boligen eller kjøpe nye møbler. Det spiller faktisk ingen rolle hva du ønsker å bruke pengene til, for med et forbrukslån har du full frihet og fleksibilitet til å bruke pengene som du vil.

Du trenger faktisk ikke engang angi hva formålet med lånet er. Husk dog på at det er fordelaktig å låne så lite som mulig, fordi det ellers blir en unødvendig dyr opplevelse for deg. Større beløp resulterer i større utgifter hver måned, og det blir samtidig vanskeligere å nedbetale det samlede beløpet.

På siden her har vi samlet en rekke oversikter over de forskjellige forbrukslån på 140.000 kr. som finnes på markedet. Vi har innhentet alt den nødvendige informasjon om selskapenes renter og gebyrer, beløp og nedbetalingstid, krav og øvrige vilkår. Slik er du best mulig forberedt når du skal velge de selskaper som er relevante for deg, og som du vil søke hos.

Husk på at det er helt gratis og uforpliktende å søke om et forbruksån på 140.000 kr, og derfor kan du alltid innhente flere tilbud for å kunne sammenligne rente og kostnader. Slik finner du frem til det beste og billigste tilbudet for deg.

Låneeksempel på kostnader

Når du skal finne det billigste tilbud, da er det mest brukbart å se på den effektive renten. Denne inkluderer nemlig både den nominelle renten og alle øvrige kostnader. Derfor gjør den det lett å kunne sammenligne de forskjellige tilbud direkte, og du kan bedre få oversikt over de samlede kostnader.

Her gir vi deg to eksempler som gjør det enklere å forstå betydningen av renten. I første eksempel er renten på 7% og i andre på 9%, men de øvrige vilkår er de samme. Vi ser på hvilken betydning det får for de samlede kostnader, for den effektive renten og for den månedlige ytelse.

Eksempel 1:

  • Lånebeløp: 140.000 kr.
  • Løpetid: 10 år
  • Rente: 7%
  • Startgebyr: 950 kr.

Med ovenstående betingelser får du en effektiv rente på 7,35%. Dine samlede kostnader i løpet av hele låneperioden ender på 55.656 kr, som altså betyr at du må nedbetale nesten 195.000 kr for å låne 140.000 kr. Dette gjør du ved å ha en månedlig ytelse på 1.623 kr.

Eksempel 2:

  • Lånebeløp: 140.000 kr.
  • Løpetid: 10 år
  • Rente: 9%
  • Startgebyr: 950 kr.

Her har vi økt den nominelle renten til 9%, men alle øvrige ting er det samme som i ovenstående eksempel. Det gir da en effektiv rente på 9,48% og slik samlede kostnader på 73.147 kr. Her ender du altså med å betale over 212.000 kr for å låne 140.000 kr, og de 2% gjør altså lånet nesten 20.000 kr dyrere. Det kan altså godt svare seg å velge tilbudet med den laveste renten.

Forskjeller mellom lån online og banken

Du har også mulighet til å låne hos banken, men det er som regel vanskeligere å bli godkjent på grunn av høyere krav til deg som kunde, og hele prosessen er en del mer tidskrevende. Det krever også som regel mer dokumentasjon og en plan eller et budsjett for ditt forbruk.

Tilgjengjeld får du vanligvis en lavere rente og litt mer gunstige vilkår hos banken enn hos din online långiver.