Lån for studenter

Tidligere var det vanskelig for studenter å få noe annet enn studielån fra staten men nå idag er det så mange studenter som også arbeider ved siden av studiene at finansmarkedet har tilpasset seg og etterhvert er det blitt mange finansinsitusjoner som også tilbyr studenter å låne.

Mange selskap tilbyr gunstige lån for studenter. Det kan være man trenger penger hurtig til å kjøpe noe man trenger til studiene eller rett og slett et kjøretøy eller fremkomstmiddel for å komme seg til skolen og da er det mange som tar opp et lite forbrukslån. 

Beste lån for studenter

– Her finner du det

Når man skal ta opp et hvilket som helst lån er det viktig at man vurderer beløpet ut ifra sin økonomi og hva man vil kunne håndtere å betale tilbake. I oversiktene finner man de forskjellige selskapenes eksempler på lån og kan vurdere de forskjellige vilkårene som hvor man finner den laveste effektive renta.

Fyll ut et simpelt online søknadskjema hvor man blir bedt om å oppgi personnummer, lånebeløp og nedbetalingsperiode og send dette inn. Etter en sjekk av din kredittverdighet så vil man eventuelt motta et gratis og uforpliktende lånetilbud. Under kredittsjekken leter man etter om du har noen betalingsanmerkninger som inkassosaker eller liknende, det er viktig at man ikke har dette skal man få innvilget lån når man er student.

Har man en merknad som man gjennom dette lånet ønsker å betale og innfri kan man naturligvis forsøke å søke men da burde man varsle finansinstitusjonen på forhånd om forholdet og hva man ønsker å gjøre. Det kan være vanskelig dersom man betalingsanmerkning.

Søk flere steder for å finne den billigste

Et godt tips er å sende søknader flere steder. Det er helt gratis og uforpliktende å motta flere tilbud og derfor har man bare en stor fordel dersom man tar seg tid til å sende mer enn en søknad. Når man så sitter der med et godt knippe tilbud kan man fritt velge det, som gir deg den laveste effektive renten og har best andre vilkår.

Alternativ: Studielån fra staten

Som nevnt innledningsvis er det et alternativ å søke om studielån gjennom staten. Man må vurdere dette ut ifra pengebeløpet man ønsker samt hvordan man ønsker å gjennomføre tilbakebetalingen. Trenger man penger hurtig vil det ofte ta for lang tid og bruke et statlig studielån men i tilfeller hvor det er større beløp kan denne låneformen være en god mulighet.

Se mere om mulighetene på Lanekassen.no.