Hva koster et forbrukslån på 55.000?

Skal du investere i nye møbler, elektronikk eller lignende, og trenger du litt ekstra penger for å få mer plass i budsjettet? Da kan du ta opp et lån. Ved å bruke et online forbrukslån kan du få råd til presis det du har behov for, og velger selv hvordan du vil bruke pengene.

Her ser vi på dine muligheter til å låne 55.000 kr, og vi hjelper deg til å finne den billigste og beste løsningen for deg.

Online lån på 55.000 kr.

Det trenger verken være vanskelig eller dyrt å ta opp et lån på 55.000 kr. På nett kan du finne en lang rekke selskaper som tilbyr forbrukslån, og du kan fritt velge ditt beløp og din nedbetalingstid. Prisen for dette varierer på grunn av ulike renter og kostnader hos de forskjellige selskaper, men du kan finne den billigste løsningen ved å sammenligne de forskjellige muligheter som finnes på markedet.

Her på siden har vi allerede gjort en del av arbeidet for deg ved å samle informasjon fra de relevante selskaper for deg. Med våre oversikter kan du få overblikk over dine muligheter og sammenligne selskapene på rente, kostnader, beløp, nedbetalingstid, krav, svartid, vilkår osv. Slik kan du både spare tid og penger i prosessen, og i siste ende kan du finne det billigste og beste forbrukslån på 55.000 kr.

Låneeksempel på kostnader

Det finnes en rekke forskjellige kostnader når du skal ta opp et lån. Først og fremst har du den nominelle renten som angis i prosent. Denne prosentandelen av det lånte beløpet må du betale hvert år. Dernest har du ulike kostnader og gebyrer. Det kan være etableringsgebyr, termingebyr eller andre utgifter som varierer fra selskap til selskap.

Disse varierer veldig i type og beløp, og derfor kan det være vanskelig å sammenligne de hos de forskjellige selskaper. Det beste er derfor å se på den effektive renten. Den effektive renten inkluderer både renten og alle øvrige kostnader og gebyrer i ett tall, og derfor gjør den det enkelt å sammenligne prisen på de forskjellige tilbud.

Du kan alltid være sikker på at tilbudet med den laveste effektive renten også er det billigste, dersom beløp og nedbetalingstid er den samme. Husk på at du først kan se din personlige og individuelle effektive rente når du har mottatt ditt uforpliktende tilbud fra banken.

Her tar vi to eksempler på hvordan et lån på 55.000 kr kan se ut:

Eksempel 1:

  • Lånebeløp: 55.000 kr.
  • Løpetid: 5 år
  • Rente: 10%
  • Startgebyr: 1.000 kr.

Her har du en månedlig ytelse på 1.166,36 kr, som er det beløpet du må nedbetale hver måned. Din effektive rente er 11,25% og dine samlede kostnader i løpet av hele perioden er 15.978 kr.

Eksempel 2:

  • Lånebeløp: 55.000 kr.
  • Løpetid: 5 år
  • Rente: 13%
  • Startgebyr: 1.000 kr.

I dette eksempel er renten 3% høyere, og det gir deg plutselig en månedlig ytelse på 1247,53 kr, mens din effektive rente stiger til 14,57% og dine samlede kostnader er 20.843 kr.

Renten gjør en stor forskjell

I eksempelet over kan du se hvilken betydning renten har for lånets pris. I andre eksempel er renten 13% i steden for 10%, altså bare 3% høyere, og det gir deg faktisk et lån som er nesten 5.000 kr dyrere. Det er mye penger, som du kunne ungått å betale dersom du undersøkte dine muligheter nøye.

Det er altså viktig ikke bare å velge det første og det beste tilbudet, men i steden å sammenligne alle de forskjellige alternativer og finne det billigste tilbud. Selv små forskjeller i renten kan ha en stor betydning og gjøre lånet flere tusen kroner dyrere. Derfor er tiden du bruker en veldig god investering!